Annie Seel redo för sitt tionde Dakarrally – åker i tjejteam med fabrikssupport

Posted on

PRESSMEDDELANDE

Annie Seel redo för sitt tionde Dakarrally – åker i tjejteam med fabrikssupport.

Det är tjugo år sedan Dakarveteranen Annie Seel körde sitt första Dakarrally, då på motorcykel. Nu står hon på startlinjen i sitt tionde lopp, med ett helkvinnligt bilteam, i Dakarrallyt som körs i Saudiarabien.

Dakarrallyt 2023 blir hennes tionde start, och Annie Seel är därmed den svensk som ställt upp flest gånger. Hon är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil.

Annie Seel kom i mitten av december hem från sista deltävlingen i Saudiska mästerskapen där hon coachat en saudisk tjej till en silverplats i mästerskapet.

Nästa stora utmaning för Annie Seel blir starten i Dakarrallyt som drar i gång på nyårsafton 31 december. Där fortsätter hon samarbetet med tyskan Annett Fischer i fabriksteam X-Raid Yamaha.

”Jag känner mig laddad och redo. Vi siktar på seger i damklassen såklart, men som alltid i Dakarrallyt så kan mycket hända. Det är kvinnligt deltagarrekord i Dakar. Totalt över femtio kvinnor på startlinjen som tävlar i olika klasser – och vi är fem helkvinnliga team” berättar Annie Seel om tjejsatsningen.

Annie Seel och Annett Fischer inledde samarbetet inför Dakarrallyt förra året och har i alla tävlingar under året gjort fina resultat samt vunnit som bästa helkvinnliga team. De har under året åkt hela VM-serien i Rally Raid där de tillsammans kom på en total sjätte plats.

Den erfarna duon ställer upp i en X-Raid YZX 1000R Turbo Prototype, med fabrikssupport från Yamaha.
Tävlingsklassen T3 för lättvikts terrängbilar har nästan 50 ekipage anmälda. Powertjejerna satsar även på att vinna “All Womens Team” priset, där både förare och co-driver måste vara kvinnor

Dakarrallyt ingår i VM-serien för Rally Raid och körs 31 december till 15 januari i Saudiarabien.

Foto: Juan Aravena Banz

#swedenchallenge #womeninmotorsport #teamwork #motorsport #bengtssonbilpremiumselection

Advertisement