Dakarveteranen Annie Seel fortsätter samarbete i Saudiarabiskt tjejteam

Posted on Updated on

PRESSMEDDELANDE

Dakarveteranen Annie Seel fortsätter samarbete i Saudiarabiskt tjejteam

På startlinjen: Maha Alhamali och Annie Seel.

Nu börjar Rally Jeddah för Annie Seel och saudiska rookien Maha Alhamali, en av Saudiarabiens nya kvinnliga rallyförare. De har klarat av tidkvalet och startar helgens tvådagarsrally från 15:e startposition. I oktober åkte de sin första tävling ihop, och senast i november så vann de den nationella klassen T4.

Annie Seel vann i våras saudiarabiens första helkvinnliga rallytävling. Där träffade hon saudiska Maha Alhamali som körde sin första rallytävling någonsin. För bara fyra år sedan var det förbjudet för kvinnor att köra bil i saudiarabien över huvud taget. Men nu har vindarna vänt, och Maha Alhamali drömmer om att i framtiden köra Dakarrallyt. Till sin hjälp coachar Annie Seel henne att komma igång med rallytävlandet.

”Det här blir vår tredje tävling ihop, och Maha utvecklas för varje kilometer vi kör. Det är fantastiskt att vara med och bygga den nya generationens motortjejer, och det känns extra viktigt att hjälpa saudiska kvinnor inom motorsport. Det här är mitt sätt att bidra till framtiden”, säger Seel.

Rally Jeddah ingår i den saudiska mästerskapsserien och är totalt cirka 750 km lång och körs under två dagar med målgång 17 december.

Den 31 december, på självaste nyårsafton, är det dags för Annie Seels tionde start i Dakarrallyt. Då åker hon med tyskan Annett Fischer i fabriksteam X-Raid Yamaha.

Annie Seel kan följas på Instagram och Facebook.

Advertisement