Annie Seel åker med Saudiarabiskt tjejteam

Posted on Updated on

Annie Seel åker med Saudiarabiskt tjejteam

PRESSMEDDELANDE

Annie Seel står på startlinjen i Hail Rally med Maha Alhamali, en av Saudiarabiens nya kvinnliga rallyförare. För en månad sedan åkte de sin första tävling ihop, nu står de på startlinjen i deltävlingen för Cross-Country Rallies VM som körs i 10-12 november i Saudiarabien.

Tidigare i år skrev Annie Seel motorhistoria genom att köra hem segern i saudiarabiens första kvinnliga rallytävling med Mikaela Åhlin Kottulinsky i högerstolen. Där träffade hon Maha Alhamali som deltog i sitt livs första tävling efter att ha levt ett mer traditionellt liv där kvinnor var förbjudna att köra bil fram till för fyra år sedan.

“Maha berättade om sin dröm om att köra Dakarrallyt. Klart hon ska, tänkte jag! Nu så åker vi tillsammans och jag försöker lära henne allt jag kan och hjälpa henne att uppnå sin dröm”, säger Annie Seel.

Annie Seel är en av världens mest meriterade kvinnliga förare inom ökenrally, med hela nio starter i det mytomspunna Dakarrallyt. För ett år sedan fick hon ett oväntat samtal att hoppa in som codriver åt tyskan Annett Fischer i en satsning med kvinnligt team i Dakarrallyt och Rally Raid VM. De slutade totalt 6:a i VM-serien och bästa tjejteam efter att ha åkt alla säsongens tävlingar, och laddar nu för Dakar 2023 med start i januari.

”Det är fantastiskt att vara med och bygga den nya generationens motortjejer, och det känns extra viktigt att hjälpa saudiska kvinnor inom motorsport. Det här är mitt sätt att bidra till framtiden”, avslutar Seel.

Rally Hail är drygt 800 km lång och körs 10-12 november. Tävlingen ingår i VM för Cross Country Rallies.

Advertisement