Annies Julkalender – Lucka 20

Posted on Updated on

Röda faran

Till Dakar 2008 hade jag fått kontrakt med franska team Meca System som hade flera duktiga förare. Och dessutom kontrakt med Loctite, som även var huvudsponsor till tävlingen.

Jag skulle köra min läckert röda KTM 525, helt specialbyggd av mig för att passa min storlek. Eller alltså brist på storlek. Jag var nog den minsta Dakarföraren på startlinjen.

Allt var förspänt för en toppsatsning. Hojen och jag var redo. Men… Dakarrallyt ställdes in kvällen innan vi skulle starta! Tävlingen hade hotats av terrorister i Mauretanien, och man kunde inte garantera säkerheten. Vilket antiklimax.

I april körde jag istället Central Europe Rally vilken ingick i Dakar Series. Allt gick bra, sånär som på en jättepunktering, och jag kom 22:a totalt och vann damklassen överlägset.

I september körde jag Pharaoh Rally i Egypten, och där körde jag mitt bästa rally hittills. Trotts en vurpa näst sista dagen då jag drog axeln ur led, så kom jag 12:a totalt. Och 3:a i Super Production. Dessutom överlägsen seger igen i damklassen. Jag hade varit uppe och kört jämt med toppförarna flera sträckor! Nu äntligen började jag få lite flyt i körningen. Dock lite otur kvar.

Gissa om jag och min röda raket var laddade för nästa Dakar… 🤘🏁

Women’s Trophy, Central Europe Rally 2008.
Total succé! Pharaoh Rally 2008, 12:a totalt, 3:a Super Production och seger damklass.