Annies Julkalender – Lucka 19

Posted on

Polo Cup Nurburgring

Under Dakar 2007 blev jag framröstad av Eurosports TV-tittare till den fjärde mest populära föraren i Dakar. Legenden Ari Vatanen vann omröstningen!

Jag gick även kontakt med VW fabriksteam. Teamchef Kris Nissen frågade om jag kunde köra bilracing. Självklart svarade jag ja! Vid midsommar fick jag en inbjudan av VW att vara gästförare i Polo Cup.

Det blev bråttom att ta Racinglicens och träna. Jag klarade kvaltestet i Tyskland och var klar för start!

Det var läskigt att i sitt första bilrace köra med Tysklands kungaserie DTM. Mattias Ekström var på topp, och läktarna fulla. Och så lilla jag.

Det blev en snabb utvecklingskurva för jag skulle lära mig banan, köra riktig racerbil med slicks, få feedback av ingenjörer om hur och när jag skulle gasa, bromsa, växla. Allt snurrade i huvudet medan jag försökte att sänka varvtiderna och hålla undan för de snabba förarna.

En av kändisarna i Polo Cup var tyskan Sabine Schmidt, som kört minst 10.000 varv på banan. Bra, jag tar rygg på henne.

Jag startade sist, men körde om några redan i första kurvan. Då kom en liten Polo flygande ovanför mitt huvud och missade mig precis. Det var trångt och hetsigt, jag insåg att det var bättre jag kom i mål än gjorde bort mig. Jag tog det lugnare resten av racet, kom i mål sist, men blev inte varvad!

Lite galet att köra mitt livs första bilrace på legendariska Nurburgring! Nu hade jag Dakar, Baja, Mount Everest och Ringen under bältet!

Racingförare på Nurburgring.