Annies Julkalender – Lucka 18

Posted on Updated on

Drömmen om det perfekta rallyt.

Jag trodde inte jag skulle få ihop till en Dakarstart igen. Men jag hade jobbat ihop budget så jag kunde köpa mig en KTM 525, helt flång ny! Sen köpte jag ökenrally kit till bra pris och fick en del utrustning gratis. Jag skulle köra för ett franskt team vilket kändes som ett stort lyft uppåt!

Allt skulle bli så mycket bättre den här gången. Nu kunde jag navigera, jag hade blivit bättre förare, och jag var fysiskt mycket starkare. Dakar 2007 skulle bli en lätt match!

Trodde jag… Som vanligt händer sånt som inte ska hända. Bränslepumpen fungerade fläckvis. Varannan dag gick hojen hur bra som helst. Andra dagar jag blev stående på sträckorna och rev hela bränslesystemet, drog om slangar. Helt galet frustrerande. Till slut lyckades jag få låna en ny pump av en annan svensk, Thomas Berglund.

När hojen tillslut gick som den skulle slog jag till med en 17:e tid på sista specialsträckan!

Mitt meckande och kämpande ute på sträckorna blev dock en följetong i Eurosports tv-sändningar. Och jag fick pris för min ”Fighting Spirit”! Ändå var jag besviken, jag hade ju drömt om det ”perfekta” rallyt… det verkade helt omöjligt för mig.

Meca’System KTM 525