Pallplats för Annie Seel och Catrine Näsmark i Emirates Desert Championship.

Posted on Updated on

PRESSMEDDELANDE 

Dubai 2016-10-15

Pallplats för Annie Seel och Catrine Näsmark i Emirates Desert Championship.Trots överhettad motor och krånglande växellåda tog sig svenska duon Annie Seel och Catrine Näsmark i mål på en tredjeplats i ökenrallyt som kördes i Dubai.

Seel startade sist av de drygt 100 startande motorcyklarna och bilarna framför. Det var nästan 40 grader varmt då tävlingen startade, och under dagen blev det ännu varmare. Inne i förarkupén ökade temperaturen drastiskt uppåt 60 grader.

Första halvan av tävlingen rullade på bra för svenskorna, men sedan stannade motorn plötsligt på väg uppför en brant sanddyn och ville inte starta igen på grund av överhettning. Efter att man låtit motorn svalna kunde ekipaget fortsätta, men utan att pressa motorn för mycket. Genom taktisk körning lyckades de hålla motorn under överhettningspunkten resten av tävlingen.

Vid målgång fick de en glädjande överraskning – de hade inte bara lyckats komma i mål, utan även klättrat upp på prispallen då flera andra hade brutit. Resultatet blev en tredjeplats och poäng i mästerskapet för klassen T1, bilklassen vilken innehåller både specialbyggda och produktionsbilar. Vinnare i klass T1 blev fjolårets mästerskapssegrare.

– Det här var verkligen en pärs, svetten rann ner i ögonen när jag körde och det sved. Och när vi fick stopp var det så varmt så hjärnan nästan började koka, berättar Annie Seel.

Men Saluki Motorsport kunde fira ytterligare framgångar genom att teamchefen Mark Powell själv vann buggyklassen. Den tredje bilen i teamet körde tyvärr fast och bröt.
Länkar:
http://www.annieseel.com

http://www.salukimotorsport.com


Advertisements