Pressinfo: Annie Seel ställer upp i Historic Rally EM i Finland

Posted on Updated on

Pressmeddelande

Lahti 2016-08-02

Annie Seel ställer upp i Historic Rally EM i Finland – med ny kartläsare. 

Efter succén i EM i Estland då Annie Seel kom på en total sjätteplats tillsammans med norska Gøril Underbakke, är hon nu på plats i Finland för nästa tävling i EM-serien som körs 5-6 augusti i Lahti.
Dock sitter det en ny kartläsare i högerstolen, Julia Svensson, som i vanliga fall åker med junioren Jonathan Johannesson.
– Det är lite galet, men det här blir min femte kartläsare i år, på lika många tävlingar. Gøril blev tvungen att jobba, så in hoppade Julia. Det är en utmaning för mig, men hittills har det ju gått bra med olika kartläsare, berättar Annie Seel.

Bilen kallad Killer Starlet, har sedan Estland fått en riktig storservice, och lite förstärkningar, efter att Annie Seel lyckades hoppa längst av historic-bilarna i det stora hoppet på SS6 Alaküla.
– Ja det var en kick att flyga med lilla bilen! Nu är jag otroligt laddad efter Estland, fick till ett bra flytt i körningen och bilen fungerade perfekt. Hoppas jag får en lika rolig resa med Julia nu i Finland, funderar Annie Seel vidare.

För Julia Svensson, som sedan 2011 har åkt ca 60 tävlingar, blir det här hennes första internationella tävling. 
– Det ska bli riktigt kul att åka med Annie som är så rutinerad internationellt. Och spännande att få skriva noter från grunden, tycker Julia Svensson. 

Det stora namnet i startlistan av de totalt 76 anmälda är Jari-Matti Latvala, som förra helgen tog en silverplats i WRC här på hemmaplan i Finland. 
– Alltså det är ju helt otroligt att vi står på startlinjen med en världsstjärna som Latvala i rallylandet Finland. Och det här är bara min tredje EM-tävling i karriären, avslutar en förväntansfull Annie Seel.

Svenskar som är anmälda:

#3 Mats Myrsell/Esko Junttila, Porsche Carrera RS

#5 Arne Bäckström/Björn Wessel, Volvo 242

#7 Anders Johnsen/Ingrid Johnsen, Porsche Carrera RS

#23 Stefan Helin/Ida Lidebjer Granberg, Opel Ascona A

#48 Annie Seel/Julia Svensson, Toyota Starlet

#51 Nils Bergquist/Karl Erik Magnusson, Volvo 122

Entry list (PDF): 
http://www.lahtihistoricrally.com/wp-content/uploads/2016/07/Entry-list-Lahti-Historic-Rally-2016.pdf

Info Lahti Historic Rally
FIA European Historic Rally Championship 2016 (Deltävling 8)

13 SS, med totalt 138 km. 
På fredagen körs en superspecial i på asfalt inne i Lahti, där endast grusdäck är tillåtna. 

Officiell hemsida: http://www.lahtihistoricrally.com
Info Annie Seel

Annie Seel är en av få kvinnliga förare som tävlar på världsnivå inom motorsport, och hon har skrivit motorhistoria som enda svensk, man eller kvinna, att ha kört Dakar-rallyt både med bil och motorcykel.