Rallyprinsessa och kungamålare i unikt samarbete – skänker tavla till Världens Barn

Posted on Updated on

Annie Seel och Catrine Näsmark i unikt konstsamarbete – skänker tavla till förmån för Världens Barn.

I somras gjorde denna osannolika duo succé i Midnattssolsrallyt, då rallyföraren Annie Seel bjöd in kungamålaren Catrine Näsmark som kartläsare/co-driver i sin tävlingsbil. Catrine hade aldrig åkt en meter rally förut och fick en hisnande upplevelse i en helt ny värld.

Nu är det ombyta roller. Och uppdraget är att på en dag måla en tavla till förmån för Världens Barn. Annie ska här för första gången bli tavelmålare, och rutinerade konstnären Catrine blir hennes medmålare.
Det här är en rally-konst crossover som inte har gjorts förut: att en konstnär, live under tidspress ska hjälpa en rallyförare måla en färdig tavla från start till mål. Det kräver planering och expertis.

– Att måla en tavla kommer bli en ny typ av utmaning för mig. Det är jättekul att min första riktiga tavla kan hjälpa Världens Barn. Vi kör som team Seel-Näsmark. Med ett proffs som Catrine Näsmark i “co-painter” stolen kan det inte gå fel, säger Annie Seel.

– Grunden till idén föddes förra året då jag besökte Affordable Art Fair ute vid Frihamnen. Jag kände inte Catrine då, men hon var faktiskt där och ställde ut, fortsätter Annie.

Catrine som just nu har vernissage för sin utställning “Back to my hoods”, kommer coacha Annie.

– För mig blir det här en helt ny roll, att inte måla själv men ändå som ett rallyteam skapa en tavla. Och även hjälpa för en god sak på samma gång, det kan bara bli succé, säger Catrine Näsmark.

Annie och Catrine började sin insamling till Världens Barn redan i somras.

FAKTA

Annie Seel:
Rallyprinsessa och Sveriges mesta motorsportkvinna inom bil och mc, med VM-guld, Dakar och Everest på meritlistan. I år blev Annie historisk att som första svenska kvinna ha deltagit i Dakarrallyt både med bil och mc. Annie är även engagerad i flera andra välgörenhetsprojekt, ofta till hjälp för utsatta flickor och kvinnor. Aktuell som idéskapare till Världens Barn projektet Art for Good och är nu fullt upptagen med att planera välgörenhetstavlan och nästa Dakarrally.

Catrine Näsmark:
Hovkonstnär och “Kungamålare”, har målat av Kungen & Drottningen och fler gamla kungligheter. Hade vernissage i Almedalen med porträtt av alla partiledare inför valet. Aktuell med vernissage 3 sept “Back to my hoods” på Villa Pauli i Djursholm.

Om Världens Barn: Riksinsamlingen Världens Barn pågår 27 sept – 4 okt 2014, och genomförs av Radiohjälpen i samarbete med hela Världens Barn-familjen: Afrikagrupperna, Clowner utan Gränser, Diakonia, Erikshjälpen, Föräldralösa Barn, Hoppets Stjärna, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, KFUM, Lions, Läkarmissionen, Plan Sverige, PMU, Rädda Barnen, SOS-Barn byar, Svenska Afghanistankommitten, Svenska Kyrkan, Svenska Röda Korset, Unicef Sverige, Vi skogen och We Effect.

20140903-192740.jpg

VarldensBarn-2014-logo

Advertisements