Intervju på Sveriges Radio

Posted on Updated on

SR MOTORSPORT 2011.12.29
Annie Seel byter mc mot bil

Annie Seel avstår start i motorcykelklassen på Dakarrallyt för första gången på fem år. Nu gör hon en nysatsning på att köra bil i rallyt – nästa år.

På nyårsdagen startar Dakarrallyt 2012. Men utan Annie Seel.
– Jag känner att jag har flaggan i topp som mc-förare. Det har blivit 20 långlopp med 20 målgångar och massor av slit. Så nu växlar jag över till att köra bil, säger Seel i Radiosport-intervju.

Annie Seel har redan under 2011 provat på att köra bil i tävling, med bland annat banracing på Anderstorp och en Porsche-styrning i klassiska Midnattsolsrallyt. Just den tävlingen var hennes första med kartläsare.
– Det var efter det som jag började drömma. Tänk om man skulle åka Dakarrallyt i bil. Nu har jag börjat testköra en Volvo. Men jag behöver först köra flera mindre rallyn i Sverige, för det är en helt ny teknik att köra bil. Det är i alla fall bra att jag har med mig ett tänk från mc-världen att ta hand om mitt ekipage, med bra spårval och så…

Måste du träna lika hårt fysiskt som inför mc-rallyn?
– Nej, där är nog kanske framför allt därför jag byter från mc till bil. Jag är inte inte “splitterny från kartong” längre, och visst, jag kommer inte att behöva träna på den där toppnivån längre, men samtidigt måste man vara i bra form också i bil.
Annie Seel tycker sig ha hittat den “perfekta tjejen” som kartläsare i form av Maria Andersson.
– Det handlar om personkemi och förtroende. Mitt liv är i hennes händer, och hennes liv är i mina händer.

De svenskar som nu startar i Dakarrallyt i Mar del Plata i Argentina på nyårsdagen är Thomas Berglund och Ronnie Bodinger, båda i mc-klassen. Nytt är att målgången sker i Lima i Peru.
– På nyårsdagen när Dakarrallyt startar och jag inte är med så kommer jag nog att vara en ganska ledsen tjej, säger Annie Seel, ändå med ett leende.
/ Bengt Skött

>> Läs artikeln och lyssna på Sveriges Radio >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s