Midnattssolsrallyt 13-16 juli

Posted on Updated on

Välkommen till

Midnattssolsrallyt 13-16 juli
Västerås – depå vid Rocklunda
Mer info om sträckor etc på www.midnattssolsrallyt.se

En helt ny utmaning för mig – att köra rally på 4 hjul!
Teamchefen för Team Tidö Historic Rally, David von Schinkel, frågade om jag ville prova på att köra “riktig rallybil” i Midnattssolsrallyt efter att i fyra år ha kört som föråkare med min Dakar-mc. Så nu kommer jag styra en rallybil för första gången i mitt liv – och det är inte viken rallybil som helst, det är en gammal fin Porsche 911 Carrera från 1972. Min kartläsare blir rutinerade Maria Andersson som deltagit i VM och filmen “Rallybrudar”.

Mina förarkollegor kommer förutom teamchef David att vara rallylegenderna Björn Waldegård, Stig Blomquist och teamets förarcoach Åke “Bryggarn” Andersson. Dessa herrar är tungt meriterade samt var och en för sig ett stycke svensk motorhistoria. Att jag får vara del i ett så stjärnspäckat team är därmed jättestort och otroligt smickrande. Tävlingsmässigt ska det bli kul att följa “giganternas kamp” från insidan – både Björn och Stig kör ju för seger. Och jag behöver inte ha nån press på mig – jag kan vara sämst och nöjd med det.

Jag har såklart fått teamorders, vilka är som följer:
1. Ta bilen i mål – inte helt enkelt eftersom jag ALDRIG kört en meter rallybil och Porschen är lite erkänt svårkörd och gamla bilar kan gå sönder.
2. Var snyggast – ser främst Kenny Bräck som min konkurrent här, men tror jag kan ge honom en match speciellt i våra dödssnygga racingoveraller i lite retrostil.

Förra veckan provsatt jag min Porsche men den var för stor. Allt måste justeras för jag nådde t.ex inte till pedalerna eller växelspaken. Och armarna var lite för sträckta fram till ratten. Men nu har min mekaniker Björn, som kan allt om gamla Porschar, fixat allt så det passar.

I måndags provkörde jag för första gången, coachad av Åke “Bryggarn”, runt Eskilstuna MK folkracebana. Jag fick börja från noll, lära mig vänsterbromsa som man gör i rallybil. Lite förvirrande när jag skulle växla ner för jag kunde inte bestämma mig fort nog om jag skulle bromsa eller koppla med vänsterfoten. Men efter några körpass med Åke började jag vänja mig. Sen övade jag spårval och till slut starter. Det var så intensivt så jag fick t.o.m en blåsa i handen – det gör ont att köra rallybil.

I samband med Midnattssolsrallyt firar Svenska Bilsportförbundet sitt 75-årsjubileum med evenemang varje dag i Västerås. Kom och fira! Team Tidö har också ett jättestort tält och kommer visa upp historiska racing och rallybilar. Dessutom kan man åka ut till Leksaksmuseet på Tidö Slott.

Följ mig och TEAM TIDÖ under Rallyt på WEBB TV kl.19.00 tors-lör 13-16 juli: http://www.sportbladet.se/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s