Racing med “elektriska hästkrafter” på Täby Galopp, 31/5

Posted on Updated on

Jag har blivit inbjuden att duellera mot Sveriges bästa rallybrud, Ramona Karlsson! Vi ska susa fram i elbilar runt banan på Täby  Galopp. Förutom oss kommer travkusken Erik Adielsson och jockeyn PA Gråberg också att köra.

Svenska Bilsportförbundet firar 75-årsjubileum 2011, och genomför miljösatsningar under året med miljöbil i fokus.

Roligt att få köra ett sånt här race, jag är ju lite pionjär inom el-racing på mc. Har tävlat både i världens första el-enduro race som kördes i Köpenhamn under klimatkonferensen 2009. Och förra året var jag försteförare i svenska entusiastdrivna el-teamet, Morris Motorcycles. Där gasade jag ljudlöst fram i TTXGP, världens första racingserie för eldrivna motorcyklar som kördes i England. Vi kom 6:a i serien, och sen 6:a i världsfinalen, fast då med Peter Lindén som förare för jag var skadad.

Extra roligt att köra på just Täby Galopp – det var ju här jag började min karriär att rida “racehästar”. När jag var 12 år  skötte jag hästarna efter skolan, och på helgerna red jag. Som tonåring red jag varje morgon innan skolan och drömde om att bli jockey. Men det är många år sedan nu galopphästarna byttes till fler och snabbare hästkrafter.

One thought on “Racing med “elektriska hästkrafter” på Täby Galopp, 31/5

    Camilla Mitkiewicz said:
    2011/05/27 at 05:52

    Vad kul! Speciellt eftersom du har en anknytning till det när du var liten. Kan känna igen mig i känslan. Njut av känslan och självklart LYCKA TILL!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s